Rasveta u elastičnom plafonu

Stretch plafonske obloge odavno su prestale da budu luksuzni predmet. Sada je to jedna od najpraktičnijih vrsta dekorativne unutrašnje dekoracije, koja se široko koristi u komercijalnom i domaćem sektoru. Međutim, sada se postavljaju druga pitanja. Posebno, vlasnici kuća žele da naglase originalnost premaza tako što će ga učiniti središnjim delom enterijera. Ovaj problem možete rešiti uz pomoć pravilno odabrane i dobro postavljene rasveta – pozadinskog osvetljenja.

Uloga rasveta u dizajnu rastezljivog plafona

Dobra rasveta u prostoriji stvara pravu atmosveru,naglašava se prednosti premaza,a nedostaci se maskiraju.U elastičnim plafonima, pozadinsko osvetljenje može biti primarno ili sekundarno. U prvom slučaju govorimo o glavnom izvoru svetlosti, na primer, lusteru za privezak. U drugom, reflektori, koji se obično nalaze po obodu sobe.

Uz pomoć osvetljenja,možete nenametljivozonirati unutrašnji proctor inplementirati sva dizajnerska rešenja.Međutim, prilikom izbora svetiljke, morate uzeti u obzir ne samo njegove karakteristike, već i karakteristike plafonske obloge. Stoga, ovo pitanje zahteva detaljnije razmatranje.Zato mi svakom projektu pristupamo individualno.

Šta trebate da znate kada birate svetiljke za elastične plafone

Rastegljivi plafon je dizajniran za rad u uslovima temperature koje ne prelaze +80 stepeni.Ako je dozvoljena vrednostprekoračena material se deformiše površini se pojavljuju žute mrlje. Uzimajući u obzir ovu osobinu, snaga svetiljke za rastegljivi plafon ne bi trebalo da prelazi 40 W i 60 W za podlogu od filma i tkanine. Ako su rasvetna tela opremljena halogenim lampama,onda njihova dozvoljena snaga varira izmedju 20-35 B.

 Zbog toga, kako bi se izbeglo pregrevanje filma, bolje je koristiti LED osvetljenje za takve premaze.Lokacija lampi. Da bi se sprečilo da film požuti, svetiljke su postavljene tako da su svetlosna i toplotna energija usmerene nadole.Svetiljke obložene ogledalom su idealno rešenje za smanjenje toplotnog efekta na plafonu.Ako se koristi tačkasto osvetljenje bolje je izabrati tačke sa sirokim stranama.Takva rešenja pomažu u jačanju ivica rupa za montažu I sprečavaju izlivanje materijala.

Kako odabrati izvor svetlosti

Ovde su moguće sledeće opcije:

Lampe sa žarnom niti. Nije najbolji izbor za rastegljivi plafon zbog visoke toplotne efikasnosti. Međutim, takve svetiljke nemaju sofisticiranu elektroniku, što im omogućava da se koriste u prostorijama sa konstantnim nivoom vlažnosti bez rizika od kratkih spojeva. Lampa je dizajnirana za 10.000 sati rada.Halogen-Zahvaljujući posebnom dizajnu u reflektujućim elementima takve lampe pružaju jako osvetljenje I ne zagrevaju film. Međutim, vek trajanja lampe ne prelazi 4000 sati. LED diode. Ova opcija se najčešće koristi za osvetljavanje rastegljivog plafona. Prvo, to je „hladno“ svetlo, koje potpuno eliminiše deformaciju premaza pod uticajem visoke temperature. Drugo, LED svetiljke su ocenjene za 100.000 neprekidnog rada.U svakom slučaju, pri izboru uređaja za osvetljenje, bolje je konsultovati se sa montažerom koji će postaviti rastegljivi plafon. Specijalista će Vam pomoći da izaberete pravo osvetljenje,I predložiti najbolje opcije za postavljanje rasveta.

Za detaljnije informacije OVDE ili nas zapratite na Facebook-u i Instagramu a možete nam pisati OVDE