Priprema prostorija za ugradnju elastičnog plafona

Pre postavljanja rastezljivih plafona u zatvorenom prostoru, potrebana je priprema radova. Neophodni su za pripremu površina za ugradnju plafonske konstrukcije, kao i za zaštitu objekata koji mogu biti oštećeni tokom procesa ugradnje.

Priprema plafona

Pre početka ugradnje proverite spojeve između poda i zidova. Ako postoje praznine, one se popunjavaju malterom. Ako na plafonu nema dekorativne završne obrade, njegova površina se tretira prajmerom. Ovo je neophodno kako bi se sprečilo da prašina i sitne čestice padnu na unutrašnju površinu rastezljive tkanine. Nema potrebe za uklanjanjem plafonskih pločica ili tapeta.

Pripreme zidova.

Do postavljanja elastičnih plafona, svi radovi na gruboj i finoj završnoj obradi zidova moraju biti završeni. Ako su vertikalne površine bile prekrivene tapetama, postavljanje platna počinje nakon što se lepak potpuno osuši (ne ranije od 48 sati nakon završetka popravke). Neposredno pre postavljanja plafona, sa zidova se uklanjaju tepisi, fotografije, slike i drugi predmeti koji se mogu zaprljati ili otpasti tokom postavljanja.

Zaštita prozora.

U procesu postavljanja filmskih plafonskih konstrukcija, vazduh u gornjem delu prostorije se zagreva do 40–60 ° C. Na ovoj temperaturi pojedinačni elementi plastičnih prozora (uglovi, kosine) mogu se pregrejati i deformisati. Za njihovu zaštitu koristi se maskirna traka.

Zaštita poda.

Ako je moguće, plafone treba postaviti pre podnih obloga. Inače, pod je zaštićen od prljavštine i ogrebotina platnom, filmom ili kartonskim listovima.

Zaštita unutrašnjih predmeta. Pre početka ugradnje elastičnih plafonskih konstrukcija, iz prostorije se uklanjaju elektronika, nameštaj, tepisi, krhke i vredne stvari. Ukoliko neki predmeti ne mogu da se iznesu iz prostorije, oni se udaljavaju od zidova na rastojanju od najmanje 60 cm i pokrivaju zaštitnom folijom.

Nakon dobro pripremljenog prostora ugradnja- montaža elastičnog plafona ide jako brzo i u zavisnosti od površine plafona radi se u par sati. Elastične plafone možete kupiti u našoj online prodavnici 24/7 porudzbina je na vašoj adresi u roku od 48h.Našim kupcima smo obezbedili i mogućnost obuke za montažere,a dizajner vam je na raspolaganju po vrlo povoljnim cenama.

Za detaljnije informacije OVDE ili nas zapratite na Facebook-u i Instagramu a možete nam pisati OVDE