Rasveta u elastičnom plafonu

Stretch plafonske obloge odavno su prestale da budu luksuzni predmet. Sada je to jedna od najpraktičnijih vrsta dekorativne unutrašnje dekoracije, koja se široko koristi u komercijalnom i domaćem sektoru. Međutim, sada se postavljaju druga pitanja. Posebno, vlasnici kuća žele da naglase originalnost premaza tako što će ga učiniti središnjim delom enterijera. Ovaj problem možete rešiti uz pomoć pravilno odabrane i dobro postavljene rasveta – pozadinskog osvetljenja.

Uloga rasveta u dizajnu rastezljivog plafona

Dobra rasveta u prostoriji stvara pravu atmosveru,naglašava se prednosti premaza,a nedostaci se maskiraju.U elastičnim plafonima, pozadinsko osvetljenje može biti primarno ili sekundarno. U prvom slučaju govorimo o glavnom izvoru svetlosti, na primer, lusteru za privezak. U drugom, reflektori, koji se obično nalaze po obodu sobe.

Uz pomoć osvetljenja,možete nenametljivozonirati unutrašnji proctor inplementirati sva dizajnerska rešenja.Međutim, prilikom izbora svetiljke, morate uzeti u obzir ne samo njegove karakteristike, već i karakteristike plafonske obloge. Stoga, ovo pitanje zahteva detaljnije razmatranje.Zato mi svakom projektu pristupamo individualno.

Šta trebate da znate kada birate svetiljke za elastične plafone

Rastegljivi plafon je dizajniran za rad u uslovima temperature koje ne prelaze +80 stepeni.Ako je dozvoljena vrednostprekoračena material se deformiše površini se pojavljuju žute mrlje. Uzimajući u obzir ovu osobinu, snaga svetiljke za rastegljivi plafon ne bi trebalo da prelazi 40 W i 60 W za podlogu od filma i tkanine. Ako su rasvetna tela opremljena halogenim lampama,onda njihova dozvoljena snaga varira izmedju 20-35 B.

 Zbog toga, kako bi se izbeglo pregrevanje filma, bolje je koristiti LED osvetljenje za takve premaze.Lokacija lampi. Da bi se sprečilo da film požuti, svetiljke su postavljene tako da su svetlosna i toplotna energija usmerene nadole.Svetiljke obložene ogledalom su idealno rešenje za smanjenje toplotnog efekta na plafonu.Ako se koristi tačkasto osvetljenje bolje je izabrati tačke sa sirokim stranama.Takva rešenja pomažu u jačanju ivica rupa za montažu I sprečavaju izlivanje materijala.

Kako odabrati izvor svetlosti

Ovde su moguće sledeće opcije:

Lampe sa žarnom niti. Nije najbolji izbor za rastegljivi plafon zbog visoke toplotne efikasnosti. Međutim, takve svetiljke nemaju sofisticiranu elektroniku, što im omogućava da se koriste u prostorijama sa konstantnim nivoom vlažnosti bez rizika od kratkih spojeva. Lampa je dizajnirana za 10.000 sati rada.Halogen-Zahvaljujući posebnom dizajnu u reflektujućim elementima takve lampe pružaju jako osvetljenje I ne zagrevaju film. Međutim, vek trajanja lampe ne prelazi 4000 sati. LED diode. Ova opcija se najčešće koristi za osvetljavanje rastegljivog plafona. Prvo, to je „hladno“ svetlo, koje potpuno eliminiše deformaciju premaza pod uticajem visoke temperature. Drugo, LED svetiljke su ocenjene za 100.000 neprekidnog rada.U svakom slučaju, pri izboru uređaja za osvetljenje, bolje je konsultovati se sa montažerom koji će postaviti rastegljivi plafon. Specijalista će Vam pomoći da izaberete pravo osvetljenje,I predložiti najbolje opcije za postavljanje rasveta.

Za detaljnije informacije OVDE ili nas zapratite na Facebook-u i Instagramu a možete nam pisati OVDE

Prednost i mane elastičnih plafona

Brz tempo života nas primorava i na brze odluke.Medjutim ukoliko radite uređenje ličnog ili poslovnog prostora doneliste dobru odluku da pročitate ovaj članak.Jako je bitno da sagledamo prednosti i mane materijala i radova koje izvodimo u svojim objektima.Zasigurno da uređenje enterijera zahteva dosta rada i truda i ne tako zanemarljive finansije.Najbitnije je napomenuti da kod ugradnje elastičnih plafona nema grubih građevinskih radova.Samim tim nema ni krečenja u narednim godinama. Danas su elastični plafoni jedna od najpouzdanijih opcija u ovoj oblasti. Prednost im je njihova garancija kvaliteta kreće od 10 do 30 godina. Međutim, ovo je samo jedna od prednosti elastičnih plafona. Prednosti elastičnih plafona su brojne,navodimo vam samo neke najbitnije prednosti,ali ćemo se osvrnuti i na mane svako.


Prednost u raznolikosti boja i dizajna;


Možda nijedna druga vrsta plafona nema tako širok izbor svog dizajna. Štampani plafoni. Spušteni plafoni sa LED osvetljenjem. Modeli na više nivoa. – Ovde ćete definitivno pronaći model koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.


Zaštitna svojstva;


Rastegnuti plafoni ne samo da imaju svojstva otporna na vlagu, već se mogu prekriti i posebnim antiseptičkim premazima. To im omogućava da se instaliraju ne samo u stanovima. Vrtićima, kao i na mestima sa visokom vlažnošću vazduha;


Lako se čisti i ugrađuje;


Još jedna neosporna prednost rastezljivih stropova je činjenica da za ugradnju ne morate obrađivati glavnu površinu. Trošiti trud, vrijeme i novac na nju. Osim toga, za održavanje plafona u optimalnom stanju. Dovoljno je nekoliko puta godišnje obraditi ga i obrisati posebnim deterdžentima, koji se mogu naći u prodavnicama hemikalija za domaćinstvo;


Ako govorimo o minusima. Onda prije svega vrijedi napomenuti mogućnost oštećenja materijala već u fazi ugradnje i osjetljivost materijala na niske temperature. Međutim, ako ste pažljivi sa oštrim predmetima i ne postavljate plafon u neogrevane prostorije. Onda se svi ovi nedostaci mogu izbeći.

Za detaljnije informacije OVDE ili nas zapratite na Facebook-u i Instagramu a možete nam pisati OVDE

Priprema prostorija za ugradnju elastičnog plafona

Pre postavljanja rastezljivih plafona u zatvorenom prostoru, potrebana je priprema radova. Neophodni su za pripremu površina za ugradnju plafonske konstrukcije, kao i za zaštitu objekata koji mogu biti oštećeni tokom procesa ugradnje.

Priprema plafona

Pre početka ugradnje proverite spojeve između poda i zidova. Ako postoje praznine, one se popunjavaju malterom. Ako na plafonu nema dekorativne završne obrade, njegova površina se tretira prajmerom. Ovo je neophodno kako bi se sprečilo da prašina i sitne čestice padnu na unutrašnju površinu rastezljive tkanine. Nema potrebe za uklanjanjem plafonskih pločica ili tapeta.

Pripreme zidova.

Do postavljanja elastičnih plafona, svi radovi na gruboj i finoj završnoj obradi zidova moraju biti završeni. Ako su vertikalne površine bile prekrivene tapetama, postavljanje platna počinje nakon što se lepak potpuno osuši (ne ranije od 48 sati nakon završetka popravke). Neposredno pre postavljanja plafona, sa zidova se uklanjaju tepisi, fotografije, slike i drugi predmeti koji se mogu zaprljati ili otpasti tokom postavljanja.

Zaštita prozora.

U procesu postavljanja filmskih plafonskih konstrukcija, vazduh u gornjem delu prostorije se zagreva do 40–60 ° C. Na ovoj temperaturi pojedinačni elementi plastičnih prozora (uglovi, kosine) mogu se pregrejati i deformisati. Za njihovu zaštitu koristi se maskirna traka.

Zaštita poda.

Ako je moguće, plafone treba postaviti pre podnih obloga. Inače, pod je zaštićen od prljavštine i ogrebotina platnom, filmom ili kartonskim listovima.

Zaštita unutrašnjih predmeta. Pre početka ugradnje elastičnih plafonskih konstrukcija, iz prostorije se uklanjaju elektronika, nameštaj, tepisi, krhke i vredne stvari. Ukoliko neki predmeti ne mogu da se iznesu iz prostorije, oni se udaljavaju od zidova na rastojanju od najmanje 60 cm i pokrivaju zaštitnom folijom.

Nakon dobro pripremljenog prostora ugradnja- montaža elastičnog plafona ide jako brzo i u zavisnosti od površine plafona radi se u par sati. Elastične plafone možete kupiti u našoj online prodavnici 24/7 porudzbina je na vašoj adresi u roku od 48h.Našim kupcima smo obezbedili i mogućnost obuke za montažere,a dizajner vam je na raspolaganju po vrlo povoljnim cenama.

Za detaljnije informacije OVDE ili nas zapratite na Facebook-u i Instagramu a možete nam pisati OVDE